Home

Achtergrond

VROM publiceert nieuwe lijst met emissiefactoren voor stalsystemen

Het ministerie van VROM komt met een nieuwe lijst met emissiefactoren voor de uitstoot van ammoniak. Een aantal nieuwe stalsystemen zijn aan de lijst toegevoegd. Ook is de nummering van de Groen-labelstallen gewijzigd. De aanpassingen hebben betrekking op stalsystemen voor varkens en kippen.

Om het overzicht te bewaren heeft VROM een volledig nieuwe lijst gepubliceerd. De gewijzigde regeling treedt vanaf 15 april 2004 in werking. Op basis van de geldende jurisprudentie moet ook vergunningen die reeds zijn aangevraagd worden getoetst aan de nieuwe emissiefactoren.

Op de site van Infomil staat een uitgebreide beschrijving van alle stalsystemen. Hiervoor kunt u onderstaande link gebruiken.

Meer informatie Wijziging van de regeling met complete lijst emissiefactoren
Meer informatie Regeling ammoniak en veehouderij met oude lijst
Meer informatie Lijst met stalbeschrijvingen

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.