Home

Achtergrond

VBS wordt meegenomen bij familiestichting als vorm bedrijfsovername

Het NAJK rapport over de Vermogensbeheerstichting (VBS) als alternatief voor bedrijfsovername zal door staatssecretaris Wijn worden betrokken bij de behandeling van de familiestichting als vorm voor bedrijfsovername. Dat heeft de staatssecretaris toegezegd aan de NAJK.

De VBS is een zeer goed bruikbaar alternatief voor de gangbare bedrijfsovername. Om deze te kunnen gebruiken zijn er echter een aantal kleine wijzigingen van de wet nodig. De staatssecretaris gaf aan de VBS te betrekken bij de mogelijke familiestichting als vorm voor bedrijfsovername.

Volgens de NAJK is de familiestichting geen optie van de landbouwsector. Bij inbreng van vermogen moet namelijk al tien procent schenkingsbelasting worden betaald.

Lees ook Vermogensbeheerstichting mogelijk alternatief voor bedrijfsovername

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.