Home

Achtergrond

Tuinbouwlocatie Luttelgeest II van de baan

De uitbreiding van de glastuinbouwlocatie Luttelgeest gaat niet door. Het project Luttelgeest II had geen toekomst meer volgens de initiatiefnemers. De belangrijkste oorzaak is dat de verwachte subsidies uitblijven waardoor het financieel niet haalbaar is. Vorig jaar stapte ABN-Amro al uit het project, maar in het najaar gaf de gemeente aan voldoende investeerders bijeen te hebben.

De gemeente Noordoostpolder, Grontmij en Stallingsbedrijf Glastuinbouw zijn de initiatiefnemers die nog waren overgebleven nadat de ABN Amro afhaakte. Het gebied zou ruim 300 hectare moeten beslaan.

Nadat er toch weer nieuwe financierders waren gevonden, zowel Europese als provinciale overheden, leek het project doorgang te kunnen vinden. De voorwaarde was wel dat het project snel van start moest gaan. Dat was weer lastig omdat er nog zo’n 25 boeren moesten worden uitgekocht. Daarnaast komen er in het westen van het land toch ook steeds meer locaties voor glastuinbouw, waardoor het voor Luttelgeest II moeilijker wordt tuinders te trekken.

Lees ook Provincies kunnen extra glastuinbouwlocaties aanwijzen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.