Home

Achtergrond

Mogelijk dit kampeerseizoen al verruiming aantal kampeerplaatsen

Als het even meezit kunnen mini-campings dit seizoen het aantal plaatsen uitbreiden van 10 naar 15 plaatsen. Dit alleen gedurende de periode van 15 maart tot en met 15 oktober. Tot nu toe was in de regeling opgenomen dat 15 plaatsen was toegestaan gedurende een “korte periode” maar hierover was nogal wat discussie.

Na evaluatie is besloten om de Wet op de openluchtrecreatie binnenkort af te schaffen. Daarmee zou er duidelijkheid komen over het begrip “korte periode”. Deze was nu in de wet opgenomen als periode waarin het aantal kampeerplaatsen mocht worden uitgebreid van 10 naar 15. Toen was voorgesteld om dit te vervangen door de periode 15 maart tot 15 oktober. Maar nu de wet wordt afgeschaft krijgen gemeenten hier zelf meer vrijheid.

De afschaffing van de wet zal echter niet eerder plaatsvinden dan eind van dit jaar. Om mini-campings komend seizoen toch tegemoet te komen, werkt LNV samen met het ministerie van justitie aan een overgangsregeling waarbij in de periode 15 maart tot 15 oktober het maximaal aantal plaatsen wordt verhoogd van 10 naar 15.

Meer informatie Brief van aan de Tweede Kamer

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.