Home

Achtergrond

Mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning mogen direct aan de slag

Mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning voor asiel kunnen vanaf 1 mei direct aan het werk. Zij hoeven niet nog eens een vergunning aan te vragen om te mogen werken. Dit heeft staatssecretaris Rutte van sociale zaken besloten. Ook kan vanaf nu een tewerkstellingsvergunning worden verlengd.

Door dit besluit wordt een belemmering weggenomen voor werkgevers. Het scheelt een hoop geregel. Mensen met een tijdelijke bedrijfsvergunning kunnen dus direct aan de slag. Let hierbij wel op de identificatieplicht. De identificatieplicht in verband met arbeid valt uiteen in een aantal verschillende verplichtingen voor werkgevers en werknemers. Voor werkgevers houdt de plicht in dat zij de identiteitsbewijzen van hun werknemers moeten verifiëren en een kopie bewaren.

In het besluit wordt het ook mogelijk gemaakt de tewerkstellingsvergunningen te verlengen. Tot nu toe moest de gehele procedure opnieuw worden doorlopen. De verlenging is alleen mogelijk als de buitenlander in totaal minder dan drie jaar in Nederland werkt. Na drie jaar krijgen zij automatisch permanent toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt.

Meer informatie Dossier Wet arbeid vreemdelingen

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.