Home

Achtergrond 198 x bekeken

Limburg past reconstructie niet aan voor knelgevallen

Provinciale Staten hadden een motie ingediend voor de uitbreiding van de regeling voor knelgevallen. De strekking van de motie was om de knelgevallenregeling niet te beperken tot bedrijven die op de grens liggen van een extensiveringsgebied. Maar dan zouden volgens Gedeputeerde Staten alle bedrijven in extensiveringsgebieden onder de knelgevallenregeling vallen.

Nu komen alleen bedrijven voor de knelgevallenregeling in aanmerking waarvan de bouwkavel deels in een extensiveringsgebied valt. Provinciale Staten wilde het “Uitwerkingsplan knelgevallen zonering intensieve veehouderij” uitbreiden voor alle bedrijven die in een extensiveringsgebied vallen. Voor bedrijven die in deze gebieden liggen is verdere uitbreiding vrijwel uitgesloten.

Op het moment dat deze regeling voor alle bedrijven in deze gebieden zou gaan gelden, dan valt volgens Gedeputeerde Staten de rechtszekerheid van het reconstructieplan weg. De aanwijzing van de extensiveringsgebieden zou hierdoor weer ter discussie komen te staan.

Lees ook Limburg stelt reconstructieplan vast

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.