Home

Achtergrond

Gedoogbesluit in voorbereiding voor meer kampeerplaatsen bij de boer

Minister Veerman wil met een gedoogbesluit meer kampeerplaatsen toestaan bij de boer. Hierdoor zou dit seizoen het aantal kampeerplaatsen al kunnen worden verhoogd van 10 naar 15. Dit is in lijn met het nieuwe beleid, waarbij de Wet op de Openluchtrecratie wordt afgeschaft.

In overleg met de minister van justitie heeft Veerman besloten om een gedoogbesluit ter goedkeuring voor te leggen aan de ministerraad. In dit besluit wordt geregeld dat wordt afgezien van rechtsvervolging indien het aantal kampeerplaatsen gedurende de periode van 15 maart tot en met 31 oktober wordt verruimd van 10 naar 15.

Dit besluit is lijn met het wetsvoorstel waarin de Wet op de Openluchtrecreatie wordt afgeschaft. Bij dit wetsvoorstel voor afschaffing van de wet, wordt een voorziening opgenomen dat het aantal plaatsen in de genoemde periode mag worden verruimd. Dit voorstal zal echter pas op 11 juni door de ministerraad worden behandeld en komt dus voor het huidige kampeerseizoen te laat.

Meer informatie Brief aan de Tweede Kamer
Lees ook Mogelijk dit kampeerseizoen al verruiming aantal kampeerplaatsen

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.