Home

Achtergrond

Extra premierechten zoogkoeien

Zoogkoeienhouders kunnen vanaf 3 mei extra premierechten aanvragen. De aanvraagperiode loopt tot en met 25 juli 2004. Een premierecht bedraagt 200 euro per dier. In totaal zijn er 9.000 extra premies beschikbaar, afkomstig uit de nationale reserve.

Bedrijven die op basis van investeringen in grond en stalruimte van 2001 tot en met 2004 extra premie aanvragen, krijgen voorrang bij toekenning van de premierechten. Wil een bedrijf hiervoor in aanmerking komen, dan moeten de investeringen zijn gedaan voor de aanvraag en moet het bedrijf een omvang hebben van minimaal 60 nge’s. Een apart aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het LNV-loket.

Andere bedrijven die meer dieren houden dan rechten bezitten, kunnen extra premies aanvragen. Als er meer vraag is dan beschikbaar worden de premies proportioneel toebedeeld. De aanvraag voor deze groep gaat met het reguliere aanvraagformulier ‘zoogkoeienpremie 2004’.

De aanvraagperiode voor de reguliere zoogkoeienpremie loopt van 1 juni tot en met 30 juni 2004. Overdracht van premierechten zoogkoeien moet aangemeld worden van 3 mei tot en met 14 mei 2004.
Zoogkoeienhouders kunnen dit jaar voor het laatst extra premierechten aanvragen. Volgend jaar worden de dierpremies geschrapt en vervangen door een koppeling met grond. Dit vloeit voort uit het nieuwe EU-beleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.