Home

Achtergrond

Eerste Kamer akkoord met wijziging Landinrichtingswet

Na aanvankelijke aarzeling heeft de Eerste Kamer toch ingestemd met de wijziging van de Landinrichtingswet. Vorige week werd namelijk nog en foutje geconstateerd, maar minister Veerman heeft toegezegd dit te zullen herstellen. Nu lijken alle landinrichtingsprojecten definitief doorgang te kunnen vinden.

Vorige week leek de wetwijziging even niet door te gaan. CDA-senator Rob van de Beeten ontdekte een foutje. De wetswijziging beoogt de secretaris van de Centrale Landinrichtingscommissie (CLC) beslissingsbevoegdheid te geven. Maar ten tijde van het mandaatbesluit was de zittingstermijn van de CLC al verstreken. De Eerste Kamer heeft nu genoegen genomen met de toezegging van minister veerman om dit te herstellen.

De rechtbank in Groningen oordeelde eerder dit jaar dat bij de ruilverkaveling Sauwerd sprake was van een gebrekkig mandaat. Dat zou ook gelden voor tientallen andere ruilverkavelingsprojecten. Veerman wilde dit met terugwerkende kracht vanaf 1996 repareren met een wijziging van de Landinrichtingswet. Nu is dat dus eindelijk een feit.

Meer informatie Kamer wil fout landinrichting herstellen, schadevergoeding niet voldoende

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.