Home

Achtergrond

Drempel voor faunaschade opgetrokken naar € 250,= per geval

Boeren die een schadeclaim indienen bij het Faunafonds moeten binnenkort € 100,= behandelkosten betalen. Daarnaast komt er waarschijnlijk een eigen risico. Dit is vijf procent van de schade met een minimum van € 250 per schadegeval. Dat meldt minister Cees Veerman in een brief aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van adviezen van de werkgroep-Huys.

De behandelkosten à € 100,= zijn bedoeld om aanvragen te voorkomen waarvan op voorhand duidelijk is dat deze niet in aanmerking komen. Om te voorkomen dat de kosten voor behandeling van een aanvraag niet meer in verhouding staan tot het uit te keren bedrag, wil Veerman dat het Faunafonds pas uitbetaalt als dit bedrag hoger is dan € 50,=. Veerman wil hierover, net als over het eigen risico, nog overleggen met LTO.

Schades onder de € 1.000,= kunnen vanaf nu door de consulent van het Faunafonds worden vastgesteld. Dit wordt ingevoerd omdat de taxatiekosten,die zo’n € 300,= bedragen, de in verhouding te hoog zijn tot de schade. Na een halfjaar moet geëvalueerd worden of de grens van € 1.000,= niet te hoog is.

Minister Veerman laat ook uitzoeken of een verzekering tegen faunaschade haalbaar is.

Meer informatie Brief van de minister aan de Kamer

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.