Home

Achtergrond

Limburg stimuleert wijnbouw

In Limburg krijgen 18 plattelandsprojecten ruim 2,5 miljoen euro subsidie. De provincie heeft daartoe de tranche 2004 van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma POP vastgesteld. Een opvallend project is het stimuleren van de wijnbouw in Limburg.

In totaal is voor het wijnbouwproject een bedrag van 120 miljoen euro beschikbaar. Circa 60 voornamelijk agrariërs kunnen door de Vereniging Wijngaardeniers Mergelland worden getraind in teelt, verwerking, afzet en toeristische aspecten.

Andere projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder andere het stimuleren van kavelruilprojecten, het bevorderen van agrotoeristische initiatieven, een ‘varken-keten’-project om de marktpositie van de Limburgse varkenshouderij te versterken en een project in Zuid-Limburg om een afzetketen voor tafelaardappelen te realiseren.

Van het totale subsidiebedrag is 1,5 miljoen euro afkomstig uit de Europese subsidieregeling POP en 1 miljoen euro uit provinciale potjes. Met de toekenning van de subsidies door de provincie is het Limburgse budget voor POP zo goed als besteed. De projecten kunnen pas voor subsidie in aanmerking komen als ook de EU goedkeuring heeft gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.