Home

Achtergrond

Budget natuurbeheer omhoog om alle aanvragen te kunnen honoreren

In de aanvraagperiode voor 2004 zijn er flink meer aanvragen voor subsidies voor natuurbeheer binnengekomen dan verwacht. Minister Veerman heeft hierop besloten om het budget te verhogen en alle aanvragen die technisch juist zijn te honoreren. Dit gaat voor een deel ten koste van het aankoopbudget.

De aanvragen voor Subsidieregeling natuurbeheer (SN) en Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer (SAN) konden tot 24 december 2003 worden ingediend. Er is voor enkele duizenden hectares aan nieuwe weidevogelgebieden subsidie aangevraagd. Minisister Veerman trekt de komende zes jaar 120 miljoen euro extra uit voor beide regelingen. Het budget voor SN was aanvankelijk € 80 miljoen, terwijl er voor € 140 miljoen was aangevraagd. Voor de SAN was € 10 miljoen beschikbaar, maar de aanvragen lopen op tot € 170 miljoen. Om extra budget vrij te maken, kort minister Veerman op het budget voor grondaankopen. Daarnaast wil hij stoppen met de subsidies voor het omzetten van landbouwgrond in bos buiten de EHS.

Aanvankelijk was het de planning van Laser om alle SAN aanvragen voor 1 april te behandelen. Dit lijkt echter een lastige klus. Daarom zal Laser eerst alle aanvragen met een ingangsdatum tot en met 1 mei en aanvragen van verenigingen voor een collectief weidevogelpakket behandelen. De rest zal na 1 april uitsluitsel krijgen. Zij worden hierover persoonlijk geïnformeerd door Laser. Voor de SN is het de planning om alles voor 1 mei te hebben afgerond. Zoals het er nu naar uit ziet zal deze planning ook worden gehaald.

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.