Home

Achtergrond

AID gaat schapenhouders strenger controleren

De Algemene Inspectiedienst (AID) gaat de komende maanden meer controleren op bedrijven die ooipremie hebben aangevraagd. De laatste jaren is namelijk steeds vaker gebleken dat, met name de kleinere bedrijven, voor meer ooien premie aanvragen dan er werkelijk aanwezig zijn. Vermindering van het aantal ooien moet binnen 10 dagen worden gemeld bij Laser.

De aanhoudperiode om in aanmerking te komen voor ooipremie loopt van 10 februari tot en met 19 mei. In deze periode moet minimaal het aantal ooien aanwezig zijn waarvoor premie is aangevraagd. Indien er gedurende de aanhoudperiode een vermindering van het aantal ooien plaatsvindt, moet dit binnen 10 werkdagen aan Laser worden gemeld. Daarnaast zal de AID ook controleren of de I&R op orde is.

Meer informatie Meer over ooipremie en verklaring vermindering ooien
Lees ook Aanvraag ooipremie van 5 januari tot en met 9 februari

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.