Home

Achtergrond

Vanaf 1 april nieuwe vetberekening bij quotumoverdracht

Zoals al bekend wordt melkquotum vanaf 1 april alleen nog maar in kilo’s vet verhandeld en vervalt het vetpercentage. De overgedragen hoeveelheid quotum word dan geregistreerd en de overgedragen vetkilogrammen. Overdrachten kunnen dan alleen nog middels de nieuwe formulieren worden gemeld.

Op de site van het productschap Zuivel staan voorbeeldberekeningen van de afronding bij transacties. Eerst wordt het aantal over te dragen kilo’s quotum berekend, daarna de daarmee corresponderende vetkilogrammen. De hoeveelheid vetkilogrammen wordt daarna afgerond. Het vetpercentage wordt nog wel op de overzichten vermeld, maar slechts ter indicatie.

De nieuwe formulieren kunnen rechtstreeks via de site van het Productschap Zuivel worden besteld. Zie hiervoor onderstaande link.

Meer informatie Vetberekening vanaf 1 april 2004
Meer informatie Nieuwe formulieren on-line bestellen

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.