Home

Achtergrond

“Netwerken in de veehouderij” begeleidt ondernemende veehouders

Middels het project Netwerken in de Veehouderij gaat Wageningen universiteit en researchcentrum (WUR) groepjes veehouders ondersteunen die hun bedrijf meer toekomstperspectief willen geven en het bedrijf duurzamer willen maken. Het grootse deel van de kosten worden door LNV vergoed.

Tot 5 maart kunnen veehouders zich inschrijven voor deelname aan het project “Netwerken in de veehouderij”. Het doel is om de veehouderij te verduurzamen, zowel economisch, als op het gebied van dierwelzijn, milieu en diergezondheid. Veehouders moeten hierin het initiatief nemen.

Groepjes veehouders, als dan niet in samenwerking met akkerbouwers, kunnen zich aanmelden. Van de veehouders wordt verwacht dat zij hun ervaringen en resultaten met elkaar willen delen. Van hun moeten de ideeën komen. Hierin worden zij ondersteunt door de onderzoekers van WUR. De kosten hiervan komen het eerste jaar voor rekening van het ministerie van LNV. Kosten voor externe zaken als bedrijfsvergelijkingsprogramma, laboratoriumanalyses worden voor de helft vergoed, de andere helft moeten veehouders zelf betalen.

Voor deelname is het wel verplicht dan de agrarisch ondernemers een veehouderijtak hebben die tenminste de helft van de bedrijfsomvang bedraagt. Een groepje moet in ieder geval uit drie veehouders bestaan en moeten voor 5 maart een beknopt projectvoorstel indienen. Projecten voor verbrede landbouw of biologische landbouw worden niet ondersteunt. Uit de inzendingen zal door een commissie de meest aansprekende plannen worden geselecteerd. Projecten die sectoroverschrijdend zijn of meerdere duurzaamheidsaspecten realiseert genieten de voorkeur.

Meer informatie Voorwaarden en aanmelden

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.