Home

Achtergrond

Mestnormen voor 2005 versoepeld in voorstel Meststoffenwet

Minister Veerman wijzigt zijn de verliesnormen voor 2005 in het wetsvoorstel voor de meststoffenwet. De verliesnorm voor klei- en veengronden wordt 125 kilo stikstof per hectare in plaats van 100 kilo. Voor droge gronden wordt de norm 80 kilo per hectare, dat was 60 kilo.

Deze wijziging zijn conform het amendement van CDA’er Ger Koopmans. Zijn wensen om de verliesnormen van 2002 door te trekken naar 2004 wordt echter niet door Veerman gehonoreerd. Ook de fosfaatnorm voor 2005 wordt gewoon verscherpt van 25 naar 20 kilo per hectare. De minister is anders bang dat de in Brussel aangevraagde derogatie in gevaar komt.

Meer informatie Nota van Wijziging op het huidige wetsvoorstel

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.