Home

Achtergrond

Leg eventuele afspraken over toeslagrechten vast bij overdacht grond

Vanaf 2005 zullen de Europese subsidies worden uitgekeerd als toeslagrechten welke zijn losgekoppeld van de grond. Het ministerie van LNV heeft nu aangegeven dat bij grondtransacties na 1 september 2003 de rechten meegaan naar de koper,maar alleen wanneer dit notarieel in de leveringsakte is opgenomen.

Hoe de handel er in 2005 precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. De toeslagrechten kunnen waarschijnlijk met of zonder grond worden verkocht. De toeslagrechten zijn gebaseerd op de referentieperiode 2000 – 2002, wie toen de grond in gebruik had, heeft de rechten toegekend gekregen.

Het is echter aan te raden bij grondtransacties nu al af te spreken wat er met de toeslagrechten gebeurd. Bij transacties tot 1 september 2003 is er nog geen duidelijkheid. Het ministerie van LNV heeft nu meegedeeld dat bij transacties na 1 september 2003 de rechten overgaan naar de koper als dit door notarieel is vastgelegd.

Mail vragen hierover naar de redactie: redactie.agrocount@reedbusiness.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.