Home

Achtergrond

LNV verlaagde terecht eerder toegekende natuursubsidie

LNV verlaagde de eerder toegekende subsidie van € 49.895 naar € 19.518. Aanvankelijk ontving de aanvrager een brief dat hij niet voor subsidie in aanmerking kwam. Later kreeg hij een brief dat hij de subsidie alsnog kreeg toegekend. Hij kon echter niet meer aan de in de subsidieregeling gestelde voorwaarden voldoen. Daarom werd hij flink op de subsidie gekort.

Op 11 mei 2000 ontving de subsidieaanvrager een brief dan hij niet voor beheerssubsidie in aanmerking kwam voor het beheerspakket Faunarand. Op 14 december 2000 ontving hij een brief dat de subsidie toch zou worden toegekend. Een deel hiervan was echter niet meer in zijn bouwplan te realiseren, zodat hij niet aan alle subsidievoorwaarden kon voldoen. De aanvrager vindt dat hij hier niets aan kan doen en alsnog de volledige subsidie moet krijgen.

De aanvrager had nog wel een strook ingezaaid om alsnog aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Hij gaf aan dat de betreffende akkerranden op 21 mei 2001 waren ingezaaid. Maar de regeling ging al in op 1 november 2000, maar er kwam dus tot 21 mei 2001 geen begroeiing voor, zoals beschreven in de subsidieregeling. Het wrange was dat voor het lopende jaar het beheerspakket, waarvoor de aanvrager de akkerranden had ingezaaid, niet meer in de subsidieregeling was opgenomen, zodat hij hier ook niet meer aan kon deelnemen.

De subsidieaanvrager maakte bezwaar en ging in beroep, maar kreeg ongelijk. Ook de Raad van State vond dat LNV volgens de richtlijnen had gehandeld en dat het hem zelf te verwijten was, dat hij niet aan de voorwaarden voldeed.

Meer informatie Uitspraak van de Raad van State

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.