Home

Achtergrond 247 x bekeken

Kamer wil minder liberaal pachtbeleid

De tweede Kamer wil dat de pachtwetgeving veel minder wordt geliberaliseerd dan minister Veerman voorstelt. Met name bij bedrijfspacht zou bescherming moeten blijven bestaan. Daarnaast werd gepleit voor een speciale regeling voor natuurpacht. Dat bleek gisteren tijdens het debat tussen de kamer en de ministers Veerman en Donner.

De gehele kamer is het er over eens dat de huidige pachtwet geliberaliseerd moet worden, maar vindt de plannen van Veerman te ver gaan. Hoe ver de plannen van Veerman exact gaan is niet duidelijk, want er ligt nog geen wetsvoorstel. Maar de kamer wil de minister toch de nodige opmerkingen meegeven, zodat deze in het voorstel kunnen worden verwerkt.

Bij de bedrijfspacht werd er gepleit om de pachtprijsbeheersing, continuatierecht en recht tot in de plaatsstelling te behouden. Voor losse pacht vindt de kamer wel dat de wettelijke bepalingen kunnen vervallen. Daarnaast wilde de VVD en de PvdA een aparte regeling voor natuurpacht tussen natuurorganisaties, Staatsbosbeheer en pachters.

Lees ook Alle lopende pachtcontracten gaan onder nieuwe pachtwet vallen

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.