Home

Achtergrond

Kamer neemt motie aan voor prijsbeheersingsmechanisme pacht

De Kamer heeft een motie van CDA aangenomen over de modernisering van de Pachtwet. In deze motie wordt er gevraagd om een prijsbeheersingsmechanisme te ontwikkelen voor pachtprijzen. Dit is in lijn met eerdere geluiden vanuit de kamer, die vindt dat de ministers Veerman en Donner veel te ver gaan in de liberalisering van de Pachtwet.

Veerman in Donner hadden hun voorstel aangegeven dat zou van de pachtnormen af wilden. Bij geschillen zou een taxateur en de rechter de prijs moeten vaststellen. Maar de kamer is het door niet mee eens. Zij willen niet persé de pachtnormen handhaven, maar willen wel een onderzoek naar een vorm van prijsbeheersing.

Lees ook Kamer wil minder liberaal pachtbeleid

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.