Home

Achtergrond

Huidige quotumtransacties tellen niet mee voor melkpremie over 2004

Het Centraal Orgaan Superheffing (COS) kreeg de laatste tijd veel vragen over de melkpremie 2004 en de afronding van het vetgehalte bij transacties die nu plaatsvinden. De permanente overdachten die tot 1 april 2004 plaatsvinden tellen niet mee voor de premie. Bij diezelfde transacties wordt nog wel de oude berekening van het vetpercentage toegepast.

Alle permanente overdrachten vanaf 1 januari 2004 tot 1 april 2004 plaatsvinden en tijdig worden ingediend, worden verwerkt met ingang van de heffingsperiode 2004/2005. Dit heeft dus geen invloed op het gebruikersquotum per 31 maart 2004, de peildatum voor de berekening van de melkpremie.

Deze transacties worden nog wel geregistreerd volgens de huidige methodiek van vetmiddeling. Bij transacties na 1 april 2004 zal dat gebeuren op basis van over te dragen kilogrammen vet.

Lees ook Vanaf 1 april nieuwe vetberekening bij quotumoverdracht
Lees ook Brussel melktoeslag ruim één cent per kilo

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.