Home

Achtergrond

Foutmelding MAO binnen twee weken herstellen, anders vervalt de overeenkomst

Bureau Heffingen start deze week met het versturen van servicemeldingen van de mestafzetovereenkomsten. Slechts 13% van de mestafzetoverkomsten bleken niet juist te zijn. Vorig jaar was dat percentage nog 42%. Binnen twee weken na de servicemelding dat de MAO onjuist is, moet een correctie worden opgestuurd. Anders vervalt de overeenkomst.

De belangrijkste reden voor het fors kleinere aantal foutmeldingen is de verbeterde registratie bij de Dienst Basisregistratie Percelen. Ook hoeven de wijziging niet meer apart te worden gemeld bij Bureau Heffingen. MAO’s die worden afgekeurd kunnen problemen opleveren voor de mestplaastingruimte van de veehouder. Binnen twee weken na ontvangst van de servicemelding, moeten beide partijen het retourformulier invullen, ondertekenen en retour zenden naar Bureau Heffingen. Gebeurt dit niet dan vervalt de mestafzetovereenkomst. Er kan dan met dezelfde afnemer wel een nieuwe overeenkomst worden gesloten. Maar de ingangsdatum hiervan moet liggen na de datum van ontvangst door Bureau heffingen.

Nieuwe pagina 1
aantal meldingen t/m januari positief negatief
2003 30728 17983 (58%) 12745 (45%)
2004 32147 28105 (87%) 4042 (13%)

Meer informatie Brochure over mestafzetovereenkomsten

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.