Home

Achtergrond

Boeren in het Noorden krijgen schade door waterberging vergoed

De schade die ontstaat als gevolg van het laten onderlopen van landbouwgrond in waterbergingsgebieden, wordt volledig vergoed. Ten minste bij boeren in het noorden. Het waterschap Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest hebben hiertoe besloten.

De regeling geld voor schade welke ontstaat bij het gecontroleerd laten onderlopen van waterbergingsgebieden. Er kan schadevergoeding worden aangevraagd voor teeltschade, bedrijfsschade en evacuatiekosten en opstartkosten. In de regeling wordt met omgekeerde bewijslast gewerkt. Dat wil zeggen: de gemelde schade wordt vergoed, tenzij het waterschap kan aantonen dat het onredelijk zou zijn. Voorwaarde is wel dat de schade binnen twee weken wordt gemeld.

Nu de regeling er is, gaan de waterschappen gebieden aanwijzen welke als bergingsgebieden worden gebruikt.

Meer informatie Regeling schadevergoeding waterbergingsgebieden

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.