Home

Achtergrond

Verzekeren tegen regenschade bij AquaPol vanaf maart

Telers kunnen zich vanaf maart verzekeren tegen regenschade bij AquaPol. De verzekeraar van LTO heeft nog geen vergunning van De Nederlandsche Bank, maar dat is volgens beleidsmedewerker Jaap van Weenum slechts een formaliteit. Tot nu toe bood alleen Agriver een regenschadeverzekering.

Voor aanvang van het teeltseizoen ontvangen boeren de aanmeldingsformulieren thuis. Zij kunnen zich dan verzekeren tegen regenschade voor 2,2 promille van de waarde en een nog onbekend bedrag aan administratiekosten. Daarbij geldt een eigen risico van 25 procent.

Om in aanmerking te komen voor uitkering, moet er minimaal 75 millimeter regen vallen 24 uur vallen, 100 millimeter binnen 48 uur of 150 millimeter binnen 96 uur. Het getroffen gebied moet minimaal 150 hectare groot zijn. Deze voorwaarden zijn hetzelfde als die bij Agriver.

Als alle telers deelnemen, keert AquaPol in totaal maximaal vijftig miljoen euro uit. De overheid kan dit aanvullen tot ten hoogste honderd miljoen euro als er meer schade is geleden.

Lees ook Tweede Kamer zal niet aandringen op waterschaderegeling
Lees ook Agriver komt met alternatief voor Aquapol
Meer informatie Website van AquaPol

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.