Home

Achtergrond

Verlenging subsidieperiode voor kosten agrarisch natuurbeheer

De termijn waarvoor samenwerkingsverbanden van boeren een tegemoetkoming kunnen ontvangen voor de uitvoeringskosten van agrarisch natuurbeheer, wordt verlengd van vier naar zes jaar. Dat blijkt uit de gewijzigde Regeling organisatiekosten samenwerkingsverbanden (ROS), die vorige week in de Staatscourant is gepubliceerd.

De regeling is bedoeld om agrarische natuurverenigingen en milieucoöperaties in de aanloopfase van een nieuw project financieel te ondersteunen. Om in aanmerking te komen, moet een projectplan worden ingediend. Dit plan dient als basis voor het opstellen van een begroting. Naar aanleiding daarvan wordt het subsidiebedrag vastgesteld. De maximale steun voor een project is 12 miljoen euro.

In de gewijzigde ROS wordt de termijn voor subsidieverlening verlengd van vier naar zes jaar. Ook is bepaald dat de regeling tot uiterlijk 31 december 2014 geldt. Dit betekent dat er na 30 april 2009 geen nieuwe aanvragen ingediend kunnen worden. De subsidie wordt eenmalig verstrekt.

Vanwege de samenhang met de Subsidie Agrarisch Natuurbeheer (SAN), wordt de ROS opgenomen als nieuw hoofdstuk in de SAN. Het ontvangen van subsidie uit SAN is immers een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming in organisatiekosten uit ROS.

Lees ook Veerman verlengt medewerking met verenigingen agrarisch natuurbeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.