Home

Achtergrond 208 x bekeken

Nieuwe VAR volgend jaar van kracht

De verklaring arbeidsrelatie (VAR) vrijwaart vanaf 1 januari opdrachtgevers van naheffingen voor belastingen en premies. Dit staat in de Wet uitbreiding rechtsgevolgen VAR die is aangenomen door de Eerste Kamer.

Vrijwaring voor de opdrachtgever geldt als de Belastingdienst heeft verklaard dat het een zelfstandig ondernemer of directeur-grootaandeelhouder betreft. Zelfstandigen en andere opdrachtnemers dienen hiervoor een aanvraag in te dienen.

De VAR is maximaal een kalenderjaar geldig. Vrijwaring geldt ook voor een in het volgende jaar doorlopende opdracht als die voor 1 november is verleend en er op dat moment nog geen VAR is afgegeven.

Lees ook Premievrijwaring VAR ook bij doorlopende opdracht

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.