Home

Achtergrond

Minimumjeugdlonen volgend jaar bevroren

Boeren en tuinders met extern personeel in dienst hoeven in 2005 geen hogere bruto minimumlonen uit te keren dan dit jaar. De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon blijven per 1 januari ongewijzigd. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)bekend gemaakt.

Voor een werknemer van 23 jaar of ouder betaalt een boer bij een volledig dienstverband € 1264,80 per maand. Jongere werknemers hebben recht op een percentage van dit bedrag. Anders dan in voorgaande jaren staan de minimumlonen vast voor heel 2005. Er vindt geen halfjaarlijkse wijziging plaats.

In tegenstelling tot de bruto lonen, zijn de netto bedragen niet wettelijk bepaald. Deze verschillen per bedrijfstak of bedrijf. Dit komt door verschillen in inhoudingen op het loon, onder meer in verband met de premieheffing voor de sociale zekerheid. Eventuele wijzigingen zijn een gevolg van veranderingen in de belastingen en premies per 1 januari.

Meer informatie Wettelijke bruto minimumjeugdlonen per 1 januari 2005
Meer informatie Sociale verzekeringen per 1 januari 2005

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.