Home

Achtergrond

Geen btw-heffing over melkpremie

Over de melkpremie en extra betalingen aan melkveehouders wordt geen omzetbelasting geheven. Dat heeft het ministerie van Financiën vorige week besloten.

Vanaf 2004 ontvangen melkveehouders een melkpremie ter compensatie van de verlaging van de interventieprijs. Omdat deze steun het opvangen van inkomensderving als doel heeft, ziet de Belastingdienst de melkpremie en extra betalingen niet als beloning voor een geleverde prestatie. Dit is ook in lijn met eerdere uitspraken van het Europese Hof.

De interventieprijs voor boter wordt per 1 juli 2004 in een periode van vier jaar stapsgewijs verlaagd met 25 procent. Voor mager melkpoeder geldt een verlaging met 15 procent. Naar verwachting zullen de inkomens van melkveehouders in diezelfde periode dalen met twintig procent.

Meer informatie Besluit van het ministerie van Financiën
Meer informatie Circulaire van het Productschap Zuivel over de melkpremie
Lees ook De hoofdpunten van het landbouwakkoord
Lees ook Definitief geen btw over vergoeding opkoop tijdens varkenspest

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.