Home

Achtergrond 240 x bekeken

Waalkens beëindigt verzet tegen afschaffing MAO’s

PvdA’er Harm Evert Waalkens staakt zijn verzet tegen het afschaffen van de mestafzetovereenkomsten. Minister Veerman gaf vorige week aan desnoods gebruik te maken van een ministeriële vrijstellingsregeling. Dit zou de gevolgen van een afschaffing later dan 1 januari ongedaan maken.

Praktisch verandert er dus niet veel. Zou Waalkens bij zijn verzet zijn gebleven, dan zou het stelsel van mestafzetovereenkomsten (MAO’s) later dan 1 januari 2005 worden afgeschaft. De materiele gevolgen die dit zou hebben, worden dan vervolgens door Veerman ongedaan gemaakt. Nu wordt het stelsel van MAO’s met een besluit afgeschaft en hoeft deze niet als formele wetswijziging in de kamer worden behandeld.

Lees ook Veerman wil hoe dan ook van MAO’s af

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.