Home

Achtergrond

Provincie Limburg wijst vier foerageergebieden aan

Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg hebben vier gebieden aangewezen als foerageergebieden. In totaal beslaan deze gebieden een oppervlakte van 600 hectare. In eerdere plannen wilde Limburg zes gebieden aanwijzen. Twee zijn er nu afgevallen, maar het totale oppervlak is gelijk gebleven.

Het gebied Zuidereiland (gemeente Gennep), de Brandt bij Stevensweert zijn uitgebreid ten opzichte van de eerdere plannen. Het gebied Molenveld bij Stevensweert is in noordelijke richting verplaatst en het gebied De Weerd en Asseltseplassen” bij Swalmen is ongewijzigd gebleven. Het gebied Echterbroek (gemeente Echt-Susteren) en een strook langs de Maas bij Blitterswijck (gemeente Meerlo-Wanssum) zijn afgevallen.

Grondbezitters in de foerageergebieden kunnen na 1 juni 2005 eventueel kiezen voor deelname aan een beheerspakket van de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer. Dan ontvangen zij jaarlijks een vast bedrag voor opvang van ganzen in deze gebieden. Ook kunnen zij kiezen voor een schadevergoeding op basis van jaarlijkse taxaties.

Meer informatie Meer informatie en kaarten van foerageergebieden
Lees ook Groningen maakt start met aanwijzing foerageergebieden

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.