Home

Achtergrond 716 x bekeken

Prijzen biomassa op internet

SenterNovem heeft een website gelanceerd met daarop prijzen en prijsontwikkelingen van producten voor biomassa. Dit gebeurt in het kader van de Wet Milieukwaliteit elektriciteitsproducties (MEP). Middels de inzet van biobrandstoffen kan een vergoeding worden verkregen. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de prijs van de brandstoffen. Om daar inzicht in te geven ontwikkelde SenterNovem de prijslijst biobrandstoffen.

De Sectorcommissie Energie van het Productschap Tuinbouw heeft eerder deze maand 12.000 euro uitgetrokken voor een plan van aanpak voor het gebruik van biomassa voor warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK's). Biomassa wordt gezien als een belangrijke optie voor de verduurzaming van de nationale energievoorziening. Ook voor de glastuinbouw kan biomassa in combinatie met WKK een belangrijke bijdrage leveren aan een bedrijfszekere, rendabele en klimaatneutrale energievoorziening. Typische stromen biomassa zijn diermeel, pluimveemest, snoeihout, mest, A-hout, sloophout, bio-olie, cacaoboon- en pindadoppen, pitten, zonnebloemkaft, vetten, rioolslib en kunststoffracties.

Meer informatie Ga naar de site

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.