Home

Achtergrond

Ook Hoge Raad: Landbouwvrijstelling volgens nieuwe regime

Overbrenging van de bedrijfswoning naar privé-vermogen moet volgens nieuwe belastingregime en ook kan de opstal en de ondergrond niet los van elkaar worden gezien. De Hoge Raad volgt hiermee de eerdere uitspraken van de gerechtshoven, maar legt de conclusie van de Advocaat-Generaal naast zich neer.

Alle uitspraken tot nu toe zijn met elkaar in lijn. Overbrenging van de bedrijfswoning en ondergrond naar privé-vermogen (heretikettering) niet mogelijk volgens het oude belastingregime. Tot nu toe was er nog hoop dat de Hoge Raad een positieve uitspraak zou doen. Zeker omdat de Advocaat-Generaal een advies gaf dat de heretikettering wel volgens het oude regime (dus belastingvrij) zou kunnen plaatsvinden. Volgens de Hoge Raad biedt de wet hier geen mogelijkheid voor en er is ook geen overgangsregeling ingebouwd. Wel kan alsnog worden afgezien van de heretikettering en alles bij het oude te laten.

Meer informatie Uitspraak van de Hoge Raad
Meer informatie Uitspraak van het Gerechtshof Leeuwarden
Lees ook Advocaat-generaal: heretikettering volgens oude belastingregime

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.