Home

Achtergrond

Korting maïspremie met 13,25 procent

Het uit te betalen subsidiebedrag per hectare maïs en de aan maïs gekoppelde verplichte braak in het kader van Regeling EG-steunverlening akkerbouwgewassen wordt dit jaar met 13,25 procent gekort. Dat komt omdat het basisareaal met bijna 32.000 hectare is overschreden.

Nederland heeft een nationaal basisareaal van 441.700 hectare, waarvan 208.300 hectare voor maïs. In 2004 is voor 240.111 hectare maïs subsidie aangevraagd. Vorig jaar is de maïspremie ook al gekort, toen met bijna 12,5 procent.
Overigens meldt Dienst Regelingen van het ministerie van LNV dat het basisareaal granen niet is overtreden. De overige subsidiebedragen worden daarom niet gekort.

In totaal zijn circa 45.000 aanvragen gedaan voor de regeling. Telers kunnen de betaling van de premies uiterlijk eind januari tegemoet zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.