Home

Achtergrond

Besluit reconstructie Veluwe en Achterhoek en Liemers uitgesteld tot februari

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland hebben besloten om de definitieve besluitvorming omtrent de reconstructieplannen Veluwe en Achterhoek-Liemers uit te stellen tot de vergadering van Provinciale Staten op 23 februari 2005. Het ontwerp-reconstructieplan Gelderse Vallei-Utrecht is wel vastgesteld.

Het uitstel wordt veroorzaakt door de vele bezwaren. Op het ontwerp-reconstructieplan Veluwe zijn 325 bezwaren binnengekomen en op het plan Achterhoek-Liemers 1.100 bezwaren. Gedeputeerde Staten wil deze bezwaren zorgvuldig afhandelen. Inhoudelijk is over de beantwoording van de bedenkingen geen discussie. De wijze waarop de besluitvorming echter aan Provinciale Staten (PS) moet worden voorgelegd vraagt een zeer zorgvuldige formulering. Dit omdat de plannen op detailniveau worden vastgesteld en het besluit in veel gevallen een directe gevolgen zal hebben. Gezien de hoeveelheid van de bedenkingen en de vereiste zorgvuldigheid zijn GS nog niet in staat geweest om de besluitvormingsdocumenten op dat niveau op te stellen.

Het ontwerp-reconstructieplan Gelderse Vallei - Utrecht is wel vastgesteld, omdat dit samenhangt met de besluitvorming in Utrecht. Op 15 december wordt het ontwerpplan door Provinciale Staten behandeld.

Lees ook Rijk keurt Overijssels reconstructieplan goed

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.