Home

Achtergrond 223 x bekeken

Verhoging pachtnormen uitgesteld tot 2005

De eerder voorgestelde verhoging van de pachtnormen zijn voorlopig van de baan. Na overleg met het kabinet heeft minister Veerman van LNV besloten de verhoging voor één jaar op te schorten. Volgend jaar september zullen de pachtnormen dus opnieuw ter discussie staan.

Dit meldt minister Veerman in een brief aan de Tweede Kamer. De prijzen voor los land zouden met 15% stijgen en de prijzen voor bedrijfsgebouwen met 16,5%. Dit voorstel van Veerman stuitte op veel verzet van de landbouworganisaties en de fracties in de Tweede Kamer. Naar alle waarschijnlijkheid zal in 2005 de nieuwe pachtwetgeving in werking treden. In de nieuwe wet zullen de pachtprijzen worden vrijgelaten.

Mocht de nieuwe pachtwet volgend jaar oktober nog niet van kracht zijn, dan wil Veerman opnieuw bekijken of de pachtnormen verhoogd moeten worden.

Meer informatie Brief van minister Veerman aan de Tweede Kamer
Lees ook Concept voorstel nieuwe pachtwetgeving

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.