Home

Achtergrond

Tot 15 december nog aanmelden voor loopbaanbegeleiding

Stoppende veehouders en veehandelaren kunnen nog tot 15 december bij Capability inschrijven voor een kostloze begeleiding bij het zoeken naar een baan. Samen met een individuele coach wordt dan gezocht naar een passende baan. Het project veehouderij van Capabilty, voorheen Kliq, heeft vier jaar bestaan en stopt omdat de vergoeding van de overheid vervalt. Wie zich voor 15 december aanmeldt, krijgt ook na 15 december begeleiding.

Veehouders die stoppen hebben meestal nog nooit en baan gehad of al een heel aantal jaren geleden. Vaak weten ze niet wat ze willen gaan doen. Ook blijkt volgens Capabilty vaak dat ze hun eigen kwaliteiten ook niet inzichtelijk hebben.

De begeleiding bij de zoektocht naar werk is kosteloos voor veehouders, veehandelaren en meewerkende gezinsleden. Er wordt ook geen eigen bijdrage gevraagd. In bepaalde gevallen is ook een tegemoetkoming in scholingskosten mogelijk.

Tijdens het traject wordt geïnventariseerd welke opleidingen de veehouder heeft gevolgd, welke werkervaring hij heeft en waar zijn belangstelling ligt. Ook wordt gekeken hoe het hele traject te combineren is met de afbouw van het bedrijf. Hierna krijgt de veehouder begeleiding bij het solliciteren.

Meer informatie Laatste nieuwsbrief van Capability

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.