Home

Achtergrond

Overijssel lanceert website natuurbeheer

De provincie Overijssel heeft alle informatie over natuurgebiedsplannen en de bijbehorende subsidies op een vernieuwde website geplaatst. Daarnaast gaat de provincie grondeigenaren actief benaderen om hen te informeren over de mogelijkheden voor particulier natuurbeheer.

De provincie Overijssel wil in 2005 en 2006 jaarlijks 360 hectare landbouwgrond omvormen tot natuurgebied, om daarmee de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) te kunnen realiseren. In 2003 is echter maar 80 hectare verandert in natuur. Volgens de provincie zijn gebrek aan kennis over de mogelijkheden die particulier natuurbeheer biedt, debet aan de geringe belangstelling. Op de nieuwe website kunnen grondeigenaren zien voor welke subsidie ze in aanmerking kunnen komen.

Overigens is volgens gedeputeerde Piet Jansen meer nodig dan de mensen te informeren. Hij pleit ervoor dat het Rijk bestaande regelgeving moet wijzigen, zodat overheidsgrond verkocht kan worden aan particulieren die het als natuurgebied willen inrichten en beheren. Nu gaat aangekochte grond naar één van de drie door het Rijk erkende organisaties.

Meer informatie Ga naar de website

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.