Home

Achtergrond

Laser verstuurt gasverklaring begin november

In de eerste twee weken van november kunnen tuinders een gasverklaring verwachten. Op basis van de landbouwtelling ontvangen tuinders die in aanmerking komen automatisch een verklaring. Deze verklaring moet voor 1 december 2004 ingevuld aan het energiebedrijf worden toegestuurd.

Wie geen gasverklaring ontvangt komt hiervoor ook niet in aanmerking. Er zijn echter een paar uitzonderingen. In onderstaande uitzonderingssituaties kan Laser op verzoek ook een gasverklaring afgeven:

* Er is sprake van bloembollenteelt, teelt van tuinbouwzaden voor bloemen/groenten of teelt van aardbeien of asperges in de open grond.
* Er is sprake van tuinbouwdoeleinden die niet kunnen blijken uit de laatst gehouden Landbouwtelling (zoals vorstbestrijding in tuinbouw- of fruitgewassen).
* De bedrijfsvoering is na de laatst gehouden Landbouwtelling belangrijk gewijzigd.
* Het bedrijf of nevenvestiging is gestart na de laatst gehouden Landbouwtelling.
* Er is sprake van bedrijfsopvolging na de laatst gehouden Landbouwtelling.
* Er is op het bedrijf een extra gasaansluiting voor tuinbouwdoeleinden bijgekomen na oktober 2003.

Een verzoek voor een gasverklaring moet in deze gevallen met bewijsstukken worden onderbouwd. Indien half november nog geen gasverklaring is ontvangen of indien nu al duidelijk is dat een van bovenstaande situaties op uw cliënt van toepassing is dan is het verstandig nu al een gasverklaring aan te vragen.

Tuinders die wel een gasverklaring hebben ontvangen, moeten er voor zorgen dat deze uiterlijk 1 december 2004 ontvangen is door het energiebedrijf.

Meer informatie Informatie brochure over de Verklaring gebruik gas en warmte
Lees ook Verklaring gebruik gas en warmte voor tuinbouwdoeleinden is aangepast

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.