Home

Achtergrond 168 x bekeken

Laatste aanvraagperiode stierenpremie van start op 15 oktober

Veehouders kunnen vanaf 15 oktober weer stierenpremie aanvragen. Deze laatste aanvraagperiode loopt tot en met 11 november. De premie per stier bedraagt € 210 en de premie per os € 150.

Na afloop van de aanvraagperiode volgt een korting van 1% per dag op de premie. Aanvragen die meer dan 25 kalenderdagen te laat door Laser zijn ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen. Veehouders die in de derde periode een aanvraag hebben gedaan, ontvangen nu automatisch een aanvraagformulier. Wie nog geen aanvraagpakket heeft ontvangen moet zelf een pakket aanvragen bij het LNV-loket.

Indien de veebezetting lager is dan 1,4 gve per hectare, dan kan de aanvrager € 80 per dier extra tegemoet zien. Bij een veebezetting tussen de 1,4 en 1,8 gve per hectare ligt de extra premie op € 40.

De dieren waarvoor premie wordt aangevraagd moeten minimaal twee maanden op het bedrijf blijven, nadat de aanvraag door Laser is ontvangen. Uiteraard moeten de I&R, het Bedrijfsregister en het Nationaal Administratief Document allemaal in orde zijn.

Meer informatie Informatie en aanvraagformulieren op site LNV
Lees ook Ontvangst formulieren door Laser is verantwoordelijkheid aanvrager

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.