Home

Achtergrond

Groningen maakt start met aanwijzing foerageergebieden

De provincie Groningen is begonnen met de aanwijzing van foerageergebieden. De provincie heeft een vijftal zoekgebieden aangewezen, waarbinnen een commissie verder onderzoek zal doen naar de exacte begrenzing van de foerageergebieden. Groningen moet zo’n 5.100 hectare als foerageergebied aanwijzen.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft een commissie aangewezen die de verdere aanwijzing van de foerageergebieden moet gaan begeleiden. De provincie heeft vijf zoekgebieden: rond het Schildmeer, het Leekstermeer, het Zuidlaardermeer, binnen het Lauwersmeer en de kwelders van de Dollard.

Eerder dit jaar drong het College van Gedeputeerde Staten er nog op aan dat er duidelijkheid moet komen omtrent de schaderegelingen en de mogelijkheden voor deelname aan natuurbeheer. Ook de Tweede Kamer vreest dat de Europese steun voor agrarisch natuurbeheer onder druk komt te staan. Door alle onduidelijkheid is het draagvlak voor de foerageergebieden onder boeren is niet groot.

Meer informatie Brief Gedeputeerde Staten aan de Provinciale Staten
Lees ook Kamer wil uitstel aanwijzing foerageergebieden ganzen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.