Home

Achtergrond

Farbo-regeling per januari vervangen door nieuwe subsidieregeling

Vanaf 1 januari komt er een nieuwe subsidieregeling in plaats van de farbo-regeling. Beide regelingen zijn bedoeld om de werkplek veiliger en gezonder te maken. De farbo is een fiscale regeling met een belastingvoordeel van 3,5%. Die nieuwe regeling zal bestaan uit een subsidie van 10% van het investeringsbedrag.

Nu ontvangen investeerders in bedrijfsmiddelen die de werkplek gezonder of veiliger maken nog een belastingvoordeel van 3,5%. De nieuwe regeling wordt een subsidieregeling. Voordeel van de nieuwe regeling is de onderneming geen winst hoeft te maken om van de regeling te kunnen profiteren.

De nieuwe regeling zal ook selectiever voor wat betreft de bedrijfsmiddelen die voor subsidie in aanmerking komen. Uit evaluatie van de farbo-regeling is namelijk gebleken dat veel middelen die nu op de lijst staan ook zouden worden aangeschaft zonder subsidie. Onder de nieuwe regeling komen alleen nog echt innovatieve producten in aanmerking voor subsidie. Waarschijnlijk zullen er dus minder aanvragen worden gedaan, maar wel voor duurdere bedrijfsmiddelen. Doordat het voordeel groter is zal dit eerder invloed hebben op de aanschafbeslissing.

De nieuwe regeling zal waarschijnlijk in november worden gepubliceerd. Tot januari geldt de oude farbo-regeling en kan het dus misschien nog interessant zijn om in bepaalde bedrijfsmiddelen te investeren.

Meer informatie Alles over de huidige FARBO-regeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.