Home

Achtergrond

De Tweede Kamer houdt vast aan vrijwilligheid bij ganzenopvang

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de aanwijzing van foerageergebieden voor de opvang van ganzen uitsluitend moet plaatsvinden op basis van vrijwilligheid. Minister Veerman wil echter geen toezeggingen doen.

Minister Veerman wil alleen een toezegging doen over de deelname aan natuurbeheerpakketten voor ganzenopvang. Deelname hieraan zal plaatsvinden op basis van vrijwilligheid. Bij deze beheerspakketten wordt een vaste vergoeding per hectare uitbetaald. De kamer vindt deze toezegging niet ver genoeg gaan. Het CDA heeft daarom een motie in voorbereiding waarin Veerman wordt opgeroepen ook de aanwijzing van de opvanggebieden vrijwillig te laten. De fracties van VVD, LPF en waarschijnlijk ook SGP staan achter deze oproep.

Boeren kunnen ook kiezen voor een schaderegeling via het Faunafonds. Dan wordt per schadegeval uitgekeerd.

Lees ook Kamer wil uitstel aanwijzing foerageergebieden ganzen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.