Home

Achtergrond

Afschaffing MAO’s per 1 januari 2005 onzeker

Mogelijk wordt het stelsel van mestafzetovereenkomsten niet per 1 januri 2005 afgeschaft. PvdA-kamerlid Waalkens wil een debat houden over de voorgenomen afschaffing. Een kamermeerderheid om de afschaffing tegen te houden is er niet. Het debat kan echter wel voor een flinke vertraging zorgen.

Minister Veerman heeft de afschaffing van de mestafzetovereenkomsten (MAO’s) dit voorjaar al aangekondigd. Het formele besluit is vorige week naar de kamer gestuurd. De kamer heeft het recht een besluit als wetswijziging te behandelen als er 30 kamerleden een verzoek hiertoe ondertekenen. Waarschijnlijk is er geen kamermeerderheid te vinden om de MAO’s te behouden. De MAO’s zullen dus wel afgeschaft worden, maar mogelijk later.

Lees ook Intrekkingsbesluit MAO’s gepubliceerd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.