Home

Achtergrond

Veerman schrapt 600 regelingen

Ruim 600 van de 1500 regelingen en maatregelen van het ministerie van landbouw worden geschrapt. Een en ander wordt geregeld bij de intrekkingsregeling 2004, die minister Veerman van landbouw heeft ondertekend.

Veel regelingen kunnen ook gemakkelijk worden geschrapt, omdat ze na het einde van hun werkingduur gewoon zijn blijven bestaan. Vaak is de moeite niet genomen om ze op te ruimen. Vóór de komst van het internet was dit geen probleem en liet het rijk ’uitgewerkte’ regelingen gewoon bestaan. Maar de aanwezigheid van dergelijke voorzieningenin elektronische databanken, bijvoorbeeld van de Staatsuitgeverij, maakt dat iemand extra tijd kwijt is bij het zoeken naar welke regelingen nog wél van kracht zijn.

Om meer helderheid te scheppen, hebben juristen van het ministerie alle regelingen die inmiddels overbodig zijn in één grote intrekkingsregeling opgenomen. Deze is gisteren in de Staatscourant gepubliceerd.

De actie krijgt op korte termijn vervolg door ook uitgewerkte Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB’s) in te trekken. Tevens worden op termijn regelingen samengevoegd en waar mogelijk vereenvoudigd, om zo de totale hoeveelheid regelingen te verminderen. Het ministerie werkt daarnaast aan voorstellen om de hoeveelheid nog wel werkende regels te verminderen en ook de administratieve lasten die het bedrijfsleven door een deel van die regels ondervindt met minstens een kwart terug te brengen. Daarover zal minister Veerman dit voorjaar de Tweede Kamer nader informeren. (Bron: AgD)

Meer informatie Intrekkingsregeling uit de Staatscourant

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.