Home

Achtergrond

Toch volledig vrije keus bij forfaitaire aangifte 2003

In tegenstelling tot eerdere berichten mag bij de forfaitaire Minas-aangifte over 2003 per diercategorie en voor zowel fosfaat als stikstof afzonderlijk de meest gunstige productiegetallen worden gekozen.

Volgens Bureau Heffingen mag voor de forfaitaire Minas-aangifte vrij worden gekozen uit de tabellen van 2003 en 2004 met normen welke voor de individuele veehouder het meest gunstig zijn.

Voor jongvee kan bijvoorbeeld worden gekozen voor de stikstofnormen van 2003 en de fosfaatnormen van 2004, terwijl voor de melkkoeien gekozen wordt voor de stikstofnormen van 2004 en de fosfaatgetallen van 2003. Volgens Bureau Heffingen berekent de aangifte diskette automatisch de meest gunstige normen, maar een controle hierop is echter wel verstandig.

(E. Coopmann en M. van Beers)

Lees ook eerdere berichtgeving Keus in fosfaat- en stikstofproductiegetallen bij forfaitaire aangifte 2003

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.