Home

Achtergrond

Regeling Energiebesparing door Innovatie nog éénmaal geopend

De regeling Energiebesparing door Innovatie zal waarschijnlijk begin maart voor de laatste keer opengaan. Dit zal alleen plaatsvinden voor innovatieve energiebesparende demonstratieprojecten. Haalbaarheidsstudies en onderzoeks- & ontwikkelingsprojecten zijn uitgesloten. Deze komen via de nieuwe regeling Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten voor subsidie in aanmerking.

De regeling Energiebesparing door Innovatie (EDI) zal worden stopgezet en worden vervangen door de nieuwe regeling Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten. Niet alle projecten die nu in aanmerking komen zullen in de nieuwe regeling terugkomen. Daarom heeft de overheid besloten de subsidieregeling EDI dit jaar nog een keer open te stellen. Voor deze laatste openstelling komen alleen innovatieve energiebesparende demonstratieprojecten in aanmerking. De regeling zal waarschijnlijk eind februari of begin maart worden opengesteld.

Haalbaarheidsstudies en onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die nu nog worden opgezet, vallen buiten de regeling. Deze kunnen wel vanuit de nieuwe Innovatieregeling Samenwerkingsprojecten (IS) worden gesubsidieerd. De nieuwe regeling IS combineert een aantal bestaande subsidieregelingen voor het besparen van energie. Voor deze regeling kunnen vanaf 1 maart 2004 aanvragen worden ingediend.

Over de regeling IS is er speciaal voor subsidieadviseurs op 28 januari een voorlichtingsbijeenkomst. Op 1 maart wordt er speciaal voor ondernemers een bijeenkomst gehouden.

Meer informatie Energiebesparing door Innovatie
Meer informatie Innovatieregeling Samenwerkingsprojecten

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.