Home

Achtergrond

Provincie Zeeland staat extra borden huisverkoop toe

Zeeuwse boeren mochten sinds 2002 geen borden meer plaatsen anders dan op hun eigen erf. Nu mag er ook één bord buiten het eigen erf geplaatst worden. Dit bord mag op maximaal één kilometer van het verkooppunt worden geplaatst. Met aanpassing van de regels geeft Gedeputeerde Staten de boeren weer wat meer ruimte.

Sinds 2002 was het alleen toegestaan om op eigen erf twee reclameborden te plaatsen. Een bord langs de openbare weg met bijvoorbeeld “Na 300 meter zuivelverkoop” is sinds die tijd niet meer toegestaan.

Nu wil Gedeputeerde Staten de Landschapsverordening Zeeland aanpassen. Het is binnenkort dus weer toegestaan om huisverkoop aan te kondigen langs de openbare weg. Hieraan worden echter wel een aantal voorwaarden gesteld. Er mag maar één bord worden geplaatst en deze mag hooguit één kilometer vanaf het verkooppunt worden geplaatst. Daarnaast moet het bord goed onderhouden worden.

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.