Home

Achtergrond

Grondbank voor biologische grond in Noord- en Zuid-Holland nu op internet

De biologische grondbank voor de uitwisseling van biologische land- en tuinbouwgrond van de Biologische Keten West is nu op internet te raadplegen. De grondbank was er al via de telefoon, maar nu ook voor iedereen gratis beschikbaar via het internet. De vraag en het aanbod zijn nu echter nog beperkt.

De Biologische Keten West, stimuleert de ontwikkeling van de biologische land- en tuinbouw is het westen van Nederland. Met de grondbank willen zij de mobilisatie van de grond bevorderen en het areaal biologische grond uitbreiden. Door de mogelijkheid te bieden tot de huur van biologische grond hoopt de organisatie ook reguliere telers de mogelijkheid te bieden om de biologische teelt uit te proberen. En zo voor deze telers de overstap naar biologische teelt te vergemakkelijken.

De grondbank wil dat organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hun grond verhuren via de grondbank. Op deze wijze kan het areaal biologische grond flink uitbeiden.

De enige voorwaarden voor het aanbieden van grond is dat het perceel voldoet aan de SKAL normen en het gelegen is in de provincie Zuid-Holland of Noord-Holland. Aan het gebruik van de biologische grondbank zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie Grondbank Biologische Keten West

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.