Home

Achtergrond

Eerste aanvraagperiode stierenpremie geopend

Veehouders kunnen vanaf 2 februari weer stierenpremie aanvragen. Deze eerste aanvraagperiode loopt tot en met 1 maart. Daarna volgen er dit jaar nog 3 aanvraagperiodes. De premie per stier is € 210,=.

De eerste aanvraagperiode loopt van 2 februari tot en met 1 maart. Na afloop van de aanvraagperiode volgt er een korting van 1% per dag op de premie. Aanvragen die meer dan 25 kalenderdagen te laat door Laser zijn ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen. De tweede periode begint 29 april. Veehouders die vorig jaar een aanvraag hebben gedaan, ontvangen nu vanzelf een aanvraagpakket in de tweede helft van januari. Wie op 1 februari geen pakket heeft ontvangen of dit de eerste aanvraag is kan zich melden bij het LNV-loket (0800-22 333 22).

Indien de veebezetting lager is dan 1,4 gve per hectare, dan kan de aanvrager € 80 per dier extra tegemoet zien. Bij een veebezetting tussen de 1,4 en 1,8 gve per hectare ligt de extra premie op € 40,=.

De dieren waarvoor premie wordt aangevraagd moeten minimaal twee maanden op het bedrijf blijven, nadat de aanvraag door Laser is ontvangen, uiteraard moeten de I&R, het Bedrijfsregister en het Nationaal Administratief Document allemaal in orde zijn.

Meer informatie Site van LNV met overzicht aanvraagperiodes
Lees ook Ontvangst formulieren door Laser is verantwoordelijkheid aanvrager

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.