Home

Achtergrond

Agriver komt met alternatief voor Aquapol

Agriver heeft weinig vertouwen in de oogstschadeverzekering van Aquapol. Zij verwacht dat boeren de verzekering te duur gaan vinden. De verzekeringsmaatschappij komt zelf ook met een waterschadeverzekring als alternatief.

De waterschadeverzekering Aquapol wordt volgens Agriver relatief duur omdat er een geheel nieuwe organisatie moet worden opgericht. Het heeft ver dan ook weinig vertrouwen in dat Aquapol, een initiatief van LTO Nederland, tot stand komt.

Agriver twijfelt er ook aan of de verzekering een succes wordt. Vanuit de EU is namelijk vastgesteld dat het eigen risico van de boeren 25 procent bedraagt. Dat is vrij hoog. Agriver heeft vorig jaar de schade bij verschillende boeren in Flevoland bekeken. Bijna geen enkele boer zou toen in aanmerking zijn gekomen voor schadevergoeding. Ondanks dat de verzekeringsmaatschappij verwacht dat de belangstelling niet groot zal zijn, vindt het wel dat de Europese subsidiegelden moeten worden gebruikt. Hiervoor moet uiterlijk 30 januari een maatschappij zich inschrijven voor het opzetten van een waterschade verzekering.

Meer informatie Site van verzekeraar Agriver

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.